Od października kolejne warsztaty plastyczne dla dzieci.
W październiku odbędą się kolejne warsztaty plastyczne dla dzieci w ramach KROSNOludzkiego Centrum Wolontariatu prowadzone przez osoby związane z Fundacją. ZAPRASZAMY
Wakacyjne warsztaty w Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych w Krośnie
Fundacja dla sztuki dbając o aktywny wypoczynek dzieci podczas wakacji prowadziła w sierpniu dla najmłodszych warsztaty plastyczne. Zajęcia te odbywały się w Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych w Krośnie w ramach KROSNOludzkiego Centrum Wolontariatu.
Wakacyjne, darmowe warsztaty plastyczne dla dzieci
KROSNOludzkie Centrum Wolontariatu dbając o aktywny wypoczynek dzieci podczas wakacji zaprasza najmłodszych na bezpłatne wakacyjne warsztaty plastyczne, które prowadzone będą przez "Fundację dla Sztuki" z Krosna.
"Artystyczne podcienia 2014" - nagrody
W dniu 15.06.2014 w ramach "Dni Krosna" odbył się konkurs plastyczny "Artystyczne podcienia". Pomimo niesprzyjającej pogody zainteresowanie było większe niż rok wcześniej. Postały ładne prace.
"Artystyczne podcienia 2014"
FUNDACJA DLA SZTUKI zaprasza dzieci przedszkolne i szkół podstawowych do udziału w konkursie plastycznym "Artystyczne podcienia 2014" organizowany w ramach "Dni Krosna" w dniu 15.06.2014 w godzinach 10.00 - 14.00 na podcieniach koło "Galerii PodCieniami" Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody sponsorowane przez firmę FENIKS. Wręczenie nagród około godziny 14.30. Zapraszamy
Warsztaty plastyczne w BIBLIOTECE Filia Nr 4
„Biblioteka łączy pokolenia” to hasło tegorocznego Ogólnopolskiego Tygodnia Bibliotek w ramach, których 8 maja zostały zorganizowane warsztaty plastyczne prowadzone przez panią Annę Sobczak z Fundacji Dla Sztuki, na których wspólnie wykonane zostały zakładki do książek.
Konkurs plastyczny „Jesienne Impresje”
W dniu 24.10.2013 r. w Filii nr 4 KBP odbyło się posumowanie i rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Jesienne Impresje” zorganizowanego przez Filię nr 4 KBP oraz Fundację dla sztuki. Na konkurs wpłynęło 188 prac.
Udział w warsztatach z rzeźby - II edycja
W dniu 24.06.2013 kolejna grupa młodych artystów z gminy Wojaszówka wzięła udział w warsztatach z rzeźby w Liceum Plastycznym w Krośnie. Zajęcia odbyły się w pracowni rzeźby pod okiem Pana P. Leszegi. Powstały ciekawe prace - zapraszam do ich obejrzenia.
"Artystyczne podcienia"
W dniu 16.06.2013 w ramach Dni Krosna na podcieniach koło Galerii PodCieniami odbył się konkurs plastyczny dla dzieci. Nagrody sponsorowała firma FENIKS.
Warsztaty z rzeźby
W dniu 23.04.2013 odbyły się warsztaty z rzeźby zorganizowane przez „Fundację dla sztuki”. Wzięło w nich udział 20 uczniów klas I i II gimnazjów z gminy Wojaszówka.