TRÓJKA - wystawa prac Ingi Ginalskiej, Natalii Mareckiej i Michała Tokarza
W dniu 10.01.2018 o godzinie 17TEJ odbył się oficjalny wernisaż wystawy TRÓJKA -Inga, Natalia i Michał - zdolni artyści, studenci III roku pokazali swoje prace. Dla Ingi jest to juz druga wystawa organizowana przez Fundację dla sztuki.

Dlaczego TRÓKA? To spontaniczna formacja trójki studentów trzeciego roku grafiki Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Inga, Natalia i Michał to absolwenci Liceum Plastycznego w Krośnie. Kontynuują edukację na  Wydziale Sztuki, gdzie podejmują liczne artystyczne wyzwania w dziedzinie szeroko pojętej grafiki, rysunku, malarstwa oraz fotografii.  Wystawa prezentuje przekrój prac zróżnicowanych technicznie i merytorycznie, które powstały w ciągu dwóch lat. Młodzi artyści połączyli swoje siły i specjalnie na ekspozycję wykonali wspólnie tryptyk Poszukiwania czasu. Abstrakcyjna kompozycja tworzona do instrumentalnego utworu muzycznego zawiera w sobie gest każdego z uczestników wystawy.

Wystawę można oglądać w galerii Krośnieńskiej Biblioteki Publicznej do 10.02.2018.

Kolejna wystawa prac podopiecznych Fundacji dla sztuki już w tym roku.

Każdy kto chciałby wesprzeć podobne działania może przekazać 1% podatku podając numer KRS0000386275.